Drone kopen

Wanneer je van plan bent om een drone te kopen is het belangrijk om je eerst goed te oriënteren. Want wat wil je precies kunnen met je drone? Is een videocamera onder je drone belangrijk voor je om mooie luchtopnames te maken of ga je meer voor de old school vliegervaring. Om je wat op weg te helpen hebben we 5 kooptips voor je op een rijtje gezet. Zodat je zeker weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een drone.

1. Welk merk en/of model ? 

Drones heb je tegenwoordig in veel verschillende merken, modellen en uitvoeringen. Om een goede keuze te kunnen maken heb je voor jezelf eerst een doelstelling nodig. Wat verwacht je van je drone? Niet elk merk heeft bijvoorbeeld een videocamera aan boord. Maak voor jezelf een lijstje met de dingen die je verwacht van je nieuwe aankoop.

Elk merk en model heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, kijk daar dus goed naar. In de meeste gevallen betaal je iets meer voor betere apparatuur. Wil je een drone die wat langer meegaat dan ben je meestal iets meer geld kwijt. Koop een drone altijd bij een betrouwbare leverancier. Mocht het later toch nodig zijn dan kun je terug als er iets mis is. In Nederland kun je o.a. betrouwbare drones (online) kopen bij elektronicawinkels als Mediamarkt, bol.com en Conrad. Mocht je op zoek zijn naar een echt professionele drone? Dan raden we je aan deze te kopen bij een specialist, deze zijn via het internet vaak goed te vinden.

2. Accu duur en kracht

De accu is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je drone, want met een korte accuduur kun je niet lang vliegen. drone kopen accuHoe beter je accu is hoe langer vliegplezier je hebt. Een reserve-accu  kopen is dan ook zeker aan te raden bij de aanschaf van je drone. Kijk altijd goed hoeveel vlieguren je kunt maken met de meegeleverde accu. Dit voorkomt irritatie achteraf!

3. Maximale vliegafstand en hoogte

Kijk wanneer je een drone aanschaft altijd goed naar de maximale vliegafstand en vlieghoogte. De goedkopere drones kunnen vaak maar een aantal meters van de afstandbediening wegvliegen, waar duurdere drones enkele kilometers weg kunnen vliegen. Bepaal voor jezelf dus eerst wat je verwacht van je drone, zodat je hier rekening mee kunt houden bij je aankoop.

Daarnaast is het gebruiksgemak van de afstandbediening ook belangrijk. Wanneer je een drone met videocamera koopt zit er namelijk een lcd-scherm op je afstandsbediening, deze mag niet in de weg zitten. Zoek bijvoorbeeld eens naar de gebruikerservaringen van kopers die je voorgingen.

4. Extra functies

Heeft je drone voor jouw doeleinden extra functies nodig als GPS of een videocamera? drone kopen cameraMet GPS zorg je ervoor dat je drone opslaat waar hij vliegt en kan hij zonder moeite jouw positie terugvinden. Dit zorgt ervoor dat je drone nooit verdwaalt. Ook het rustig laten landen wanneer de accu bijna leeg is behoort tot de extra functies die er zijn. Ga niet op zoek naar drones met extra functies die je toch niet denkt te gaan gebruiken, het maakt je aankoop namelijk onnodig duur.

5. De prijs van je drone

Zoals je al eerder kon lezen heb je drones in verschillende prijsklassen. Bedenk dus van tevoren goed wat je verwacht van je drone en wat je daaraan kwijt wilt zijn. Je hebt al een goed werkende drone voor € 200,-, maar kan die ook wat jij verwacht van je drone. De prijzen van drones liggen tussen de € 100,- en € 1000,- in. Soms is het goedkoper om de drone van je keuze te bestellen in het buitenland, maar bedenk je dan goed waar je naar toe moet mocht je drone stuk gaan? 

Een drone kopen is niet niks en kost vaak een hoop geld, denk er daarom altijd goed over na en laat het geen impuls aankoop zijn. Online zijn diverse reviews te vinden van drones in verschillende prijsklassen maar ook van verschillende afmetingen. Hier vindt je vaak goede tips over eigenschappen en (on)mogelijkheden van de diverse drones